luni, 13 aprilie 2009

Dear Diary !

Suntem in " Saptamana Mare " . Se spune ca mai tot omul, are nevoie de o " curatare " a sufletului, asta insemnand sa se consoleze aspura faptului ca trebuie sa fim mai buni, sa renuntam la anumite capricii alimentare, ca sa ajunga cu gandul impacat in noaptea de " Inviere " . Cu gandul ca au fost persoane bune, cu pacatele iertate. Dupa " Sfintele Sarbatori de Pasti " lumea revine la proastele obiceiuri; o noua lista de minciuni, injuraturi, certuri, invidie, barfa, etc. Dar de ce numai in " aceasta saptamana" ne abtinem?? De ce nu putem fi mereu mai buni, mai ingaduitori, mai aproape de Dumnezeu? Viata cere sacrificii; unul din din micile sacrificii este ca trebuie sa mai mintim si cateodata :). Unii din noi, poate nu suntem directi, sau poate nu acceptam un adevar dureros, care probabil ne-ar sufoca cu durere in suflet. De ce trebuie sa ne folosim de minciuna ca sa ne fie mai bine? Ca celui de langa noi sa ii fie bine?
De ce nu spunem lucrurilor pe nume?
Oare, ne este bine asa cum e acum? Simtim ca ceva nu merge bine, dar oare de ce lasam sa mearga asa, pana se aduna rau cu rau, indiferenta cu indiferenta, minciuna cu minciuna, suspin cu suspin, intrebari fara raspunsuri. Multe au fost in trecut, putine vor ramane pentru viitor, pentru noi oamenii . Usor usor vom ajunge in abis, nu pentru ca nu vrem sa schimbam, ci pentru ca nu avem ambitie, putere si curaj .
Vorbind despre ambitie, putere si curaj, un caz care pe mine m-a " afectat" oarecum, este cel ce se petrece la Chisinau. Protestele, care vor sa aibe ca rezultat, decaderea comunismului de la putere. Tinerii de acolo, vor ca tara lor sa fie o tara libera, o tara care sa faca parte din Uniunea Europeana, vor salarii modeste, un trai mai bun, un viitor in fata. Revolutia de la Chisinau, redeschide Tabloul Revolutiei de la Bucuresti, ce a avut loc in 89' pe cand unii din noi, inca eram in scutece, habar nu aveam de ceea ce se intampla, iar parintii nostrii, tatii nostrii mergeau sa protesteze pentru acelasi viitor, pentru care tinerii de la Chisinau protesteaza. Nici un parinte nu s-a gandit, ca peste 20 de ani, si copilul lui, v-a ajunge sa aibe curajul, sa mearga sa isi riste viata, doar pentru o tara libera, si fara regim comunist. Sa fim mai buni, sa fim mai intelegatori cu cei din jurul nostru, sa avem puterea de a trece peste durerile vietii, si curajul de a merge mai departe :)

Sarbatori Fericite !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu